Muziekvereniging Concordia trek volle kerk met the Passion Overdinkel


Afgelopen zondag 26 maart was het dan eindelijk zover na maanden voorbereiding kon de uitvoering van The Passion Overdinkel dan eindelijk plaatsvinden. In een bom volle kerk,  werd het massaal toegestroomde publiek welkom geheten door trotse voorzitter van muziekvereniging Concordia Jorgos Thravalos.

De uitvoering was het oude concept in een nieuw jasje, organiserende vereniging Concordia in samenwerking met het Enschedese koor Benediction en een speciaal samengesteld doedelzak ensemble zorgden voor een onvergetelijke middag.

De insteek van het concert was om de lijdensweg en de laatste uren van Jezus Christus op een bijzondere wijze te vertolken. Het verhaal werd voorgedragen door de verteller en oud dirigent van Concordia  Andre van Huizen. Om het gevoel bij het verhaal te creëren werden er tussendoor bijpassende muziekstukken vertolkt. Als klap op de vuurpijl werd er een afgesloten met Highland Cathedral, in samenwerking met Maureen Pilage en Norbert Bruins op doedelzak en de Drumband van Concordia. Dit bezorgde bij iedereen in de kerk een kippenvel momentje , en bij sommigen zelfs  een kleine traan op de wang.

Het publiek was dol enthousiast en beloonde de muzikanten met een staande ovatie en een oorverdovend applaus.

Na het concert was er een 3e helft in het ‘’muziekhoes’’ van Concordia, want zoals Jorgos zo mooi sprak; Concordia zou Concordia niet zijn als er geen 3e helft was. In het ‘’Muziekhoes’’ werd er genoten van door de leden gebakken taart en een warme kop koffie.

Het hele Concert is in beeld gebracht door de vrijwilligers van RTV Losser. Wanneer er bekend is wanneer en hoe de beelden worden vertoond zal dit bekend worden gemaakt op onze site of via onze Facebook pagina.

Kortom het was een geslaagde middag en zeker voor herhaling vatbaar.

Voor foto’s en meer informatie kunt u terecht op www.concordia-overdinkel.nl