Concordia Overdinkel wordt 2e op NK Show & Mars in Hasselt.


Aan de voorbereidingen kon het niet liggen alles was tot in de puntjes uitgewerkt en doorgenomen.

De speciale counters werden tot in den treuren ingestudeerd onder leiding van tambour-maĆ®tre Gerben Keujer.  Het muzikale gedeelte dat absoluut niet onderschat mag worden werd onder leiding van Norbert Bruins gerepeteerd. Kortom de voorbereidingen waren top voor het eerste NK na de Corona tijd.

Concordia kwam uit op het onderdeel Mars in de Championshipklasse, dit is tevens de hoogst mogelijke klasse op het NK. Tijdens het optreden was het bijna 30 graden en de bijna geheel zwarte uniformen van Concordia zorgden voor een extra uitdaging tijdens het optreden, namelijk de warmte. Het optreden zag er goed uit volgens de meegereisde supporters maar de drummers zelf waren zeer kritisch over hun neergezette prestatie.

Nu was het wachten op de jury beoordeling, deze vindt plaats onder een 4 koppige jury waarbij gekeken wordt naar de muzikaliteit en de visuele aspecten van het marcheren.

Na uren wachten totdat alle korpsen waren geweest kwam dan eindelijk de uitslag 2e oftewel een dikke zilveren plak met 82,3 punten een prachtig resultaat, waar we als vereniging uiteraard enorm trots op zijn.